prvi ginekološki pregled
Prvi ginekološki pregled i kako se pripremiti?

Prvi posjet ginekologu nerijetko izaziva strah i nelagodu. Prije prvog ginekološkog pregleda, većinu djevojaka brine kako se pripremiti za pregled, kako će izgledati pregled i hoće li biti bolan. Na ova, ali i mnoga druga pitanja odgovorit ćemo u današnjem blogu.

Menstrualni kalendar
Plodni dani i metode računanja plodnih dana

Kako bi čim prije ostvarili trudnoću, dobro je poznavati svoje tijelo kako biste mogli prepoznati ovulaciju i što točnije ustvrditi plodne dane. Kako prepoznati ovulaciju i koje sve metode računanja plodnih dana postoje, saznajte u nastavku.

simptomi trudnoće
Dizajn bez naslova - 2023-05-31T235926.533
pms savjeti
Hormonalni disbalans i prehrana
Emocionalne promjene trudnoća
Prvo tromjesečje trudnoće: Fizičke i emocionalne promjene koje možete očekivati

Na početku trudnoće, žene se često suočavaju s nizom fizičkih i emocionalnih promjena koje su rezultat kompleksnih procesa u tijelu kao dio prilagodbe na trudnoću. Prvo tromjesečje trudnoće može biti izazovno, ali je ujedno i predivno razdoblje u životu buduće majke. U ovom blogu, istražit ćemo neke od ključnih fizičkih i emocionalnih aspekata koji karakteriziraju ovo razdoblje, pružajući vam uvid u ono što možete očekivati. ravnotežu, pružajući smjernice koje će ženama pomoći u očuvanju optimalnog zdravlja.

kontracepcija
edukacija i svijest raka jajnika
Sve što trebate znati o fibroidima/materničnim miomima

Fibroidi, također poznati kao maternični miomi, najčešći su ginekološki benigni tumori koji se razvijaju unutar maternične stjenke. Iako su najčešće neškodljivi, mogu uzrokovati različite simptome i zahtijevati liječenje, a navedeno najviše ovisi o njihovoj veličinin i smještaju unutar maternice. U današnjem blog postu, istražit ćemo uzroke, simptome, dijagnozu i mogućnosti liječenja fibroida/materničnih mioma kako bismo vam pružili sveobuhvatan uvid u ovu uobičajenu ginekološku problematiku.

ultrazvucni pregled luetic ginekologija

Psihološki aspekti neplodnosti: Kako se nositi sa stresom i emotivnim izazovima

 

U modernom društvu, suočavanje s neplodnošću može biti izuzetno stresno i emotivno iscrpljujuće iskustvo za parove koji sanjaju o roditeljstvu. Psihološki aspekti ovog izazova često su jednako važni kao i fizički, pa je važno razumjeti kako se nositi sa stresom i emocionalnim izazovima tijekom ovog putovanja.

 
ultrazvucni pregled luetic ginekologija
Što sve trebae znati o vođenju trudnoće?

Trudnoća je blaženo stanje u kojem dolazi do raznih tjelesnih i emocionalnih promjena, a često se javljaju različita pitanja, strahovi i nedoumice. Uglavnom je trudnoća ispunjena  veselim trenucima i slatkim iščekivanjima, no ponekad se javlja strah i briga o tome napreduje li trudnoća uredno. Iz navedenih razloga, važno je voditi trudnoću kod izabranog ginekologa i redovito brinuti o sebi i nerođenoj bebi.